Demo´s

Verras de bezoekers van je evenement met een display met een modelvliegtuig!
De mogelijkheden zijn erg afhankelijk van de locatie en uw wensen.

Let wel op: Nederland is een druk luchtruim.
Op sommige locaties heb je voldoende aan toestemming van de grondeigenaar, in andere gevallen kan het zo zijn dat er een vergunning aangevraagd moet worden bij gemeente, luchtverkeersleiding Nederland of ILenT. Neem vooral telefonisch contact op om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken!

Een greep uit de mogelijkheden:


Full aerobatics display

Met de Edge 540, een replica van een Red Bull Air Race acrobatie toestel met een spanwijdte van 2,7 meter verzorg ik aerobatics vluchten. Daarbij gebruik ik een rooksysteem wat gebruik maakt van de hitte in de uitlaat van de 111cc boxermotor om de show extra kracht bij te zetten met een rookspoor achter het vliegtuig. Een voorbeeld van een toffe impromptu demonstratie vind je hier, en nog een mooie display met ‘smoke on’ vind je hier.

Scale (aerobatics) display

Voor een rustiger programma maak ik gebruik van een schaalmodel van een oldtime dubbeldekker, de Stampe SCV4-B. Met een spanwijdte van 3,1 meter heeft dit toestel een heel mooi schaal vliegbeeld, tegelijkertijd weet ik er ook erg fraaie klassieke acrobatie mee te tonen. Een voorbeeld van een dergelijke demo vind je hier.

Snoepdropping

Bij events voor kinderen kan een toestel uitgerust worden met een candydropper. Daarmee strooien we vanuit de lucht snoep op het terrein, het is prachtig om de kinderen vervolgens het terrein op te zien rennen om het snoep te droppen.
Het is overigens ook hilarisch om datzelfde te doen met volwassenen, met in plaats van snoep bijvoorbeeld met genummerde tokens waarvan 1 of meer tokens corresponderen met een prijs.
Een voorbeeld van een snoepdropping komt voorbij in dit filmpje.

Overig

The sky is the limit!
Soms ook niet, ik beschik ook over zeer lichte toestellen waarmee ook binnen gevlogen kan worden (sporthallen, grote zalen met een hoog plafond, …)

Ook nachtvluchten, vluchten met pyrotechnics, … behoren tot de mogelijkheden. Zelfs de sneeuw kan me niet stoppen!

Heb je een wild idee, bel me dan vooral om dat te bespreken!